سال ۱۴۰۰ بیمه مرکزی بعد از رفتن غلامرضا سلیمانی از ساختمان مریم درگیر انتخاب رئیس کل جدید بود که در نهایت نگاهها به سمت مجید بهزادپور، مدیر عامل وقت صندوق تامین خسارتهای بدنی جلب شد. بعد از آن دوباره صنعت گرفتار چالش دیگری شد. این که بعد از بهزادپور چه کسی میتوانست سکاندار اصلی صندوقی باشد که کار اصلیاش صیانت از بیت المال است و تامین خسارتهای جانی و بدنی زیاندیدگان از حوادث رانندگی.
نفر منتخب کسی نبود غیر از مهدی قمصریان که از ۲۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ سرپرست صندوق تامین خسارت های بدنی شد و در نهایت مجمع عمومی صندوق تامین خسارت های بدنی و وزیر امور اقتصادی و دارایی او را به مدیریت این صندوق منصوب کردند. قمصریان از کارکنان بیمه مرکزی و پیش از این عضو هیئت مدیره و سرپرست شرکت بیمه ایران معین بود.
حرکت اصلی: مطالبه بخشودگی بیمه
شروع فعالیتهای مهدی قمصریان با نگرانیهای بسیاری همراه بود ولی او در مدت کوتاهی توانست خود را به عنوان مدیر مطالبهگر صنعت بیمه نشان دهد. شاید مهمترین موضوعی که در کارنامه عملکرد دوساله او می توان در نظر داشت نامهنگاریهای مداوم او با نهادهای مختلف برای رسیدگی به موضوعات مختلفی بود که تا پیش از این کمتر به نتیجه خاصی رسیده بودند.
از مهم ترین اقدامات قمصریان در این مدت دوسال می توان به اصرار و پیگیریهای مداوم او برای طرحهای بخشودگی جریمه موضوع بند (ب) ماده ۲۴ در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برای دارندگان انواع وسایل نقلیه طی ۷ مرحله و به مدت ۲۰۹ روز (حدود هفت ماه) اشاره داشت که به این طریق امکان خرید بیمهنامه بدون اعمال جریمه برای بیمهگزاران بسیاری فراهم شد.
طی بررسیهای صورتگرفته در طرح بخشودگی به مناسبت روز بیمه، بیش از یک میلیون وسیله نقلیه، تحت پوشش بیمهنامه شخص ثالث قرار گرفت که این موضوع را میتوان یکی از دستاوردهای بزرگ صنعت بیمه با اصرار و پیگیریهای مداوم صندوق تامین خسارت های بدنی تلقی کرد.
تخفیف ۲۰ درصدی برای خرید بیمه موتورسیکلتها
البته در کارنامه دوساله مهدی قمصریان میتوان به نقاط عطف دیگری از مطالبهگریهای بزرگ نیز اشاره داشت. با پیشنهاد و پیگیریهای مداوم صندوق تامین خسارتهای بدنی بود که روال بررسی و امکانسنجی بیمه مرکزی به انجام رسید و با موافقت شورای عالی بیمه ماده ۵ آییننامه اجرایی موضوع ماده ۱۸ قانون تعیین سقف حق بیمه شخص ثالث اصلاح و مقرر شد حق بیمه یک ساله موتورسیکلتهایی که برای اولین بار شمارهگذاری میشوند با تخفیف ۲۰ درصدی اعمال شود که این موضوع در هیئت وزیران نیز مطرح و مورد تایید رئیس جمهور و اعضای دولت قرار گرفت.
و به این ترتیب یکی از برنامههای جدی دولت سیزدهم که شناسایی و حل مسائل اساسی کشور با تمرکز بر حمایت و پشتیبانی از اقشار آسیبپذیر بود با مطالبهگری مدیرعامل صندوق به نتیجه رسید.