خسروشاهی

پایان دو هفته بلاتکلیفی؛ مذاکرات اینشورتک‌ها با بیمه مرکزی در مورد سنهاب به کجا رسید؟ / خسروشاهی گره را با دندان باز کرد!

https://faraabime.com/p=1818

روزهای گذشته صنعت بیمه با چالشی دیگر در رابطه با تعامل نهاد ناظر و تجمیع‌گران فروش و مقایسه آنلاین بیمه رو‌به‌رو بود؛ ماجرایی ساده که به سبب دلایلی خاص و ماسبقی که در صنعت همواره از نحوه تعامل این دو گروه در جریان بوده است، می‌رفت به بحرانی جدی تبدیل شود و در نهایت با تدبیر پرویز خسروشاهی این موضوع تا وقتی دیگر حل و فصل شد.

بیمه مرکزی با هدف ایجاد فضایی مناسب برای توسعه شرکت‌های فناور بیمه اقدام به تصویب آیین‌نامه‌هایی کرد اما در ادامه این مسیر عملکرد سنهاب گاهی در تضاد با این رویکرد دیده شد به طوری که در شهریور ماه ۱۴۰۳، دسترسی شرکت‌های بیمه آنلاین به سرویس استعلام بیمه از طریق این سامانه قطع شد که موجی از نگرانی و سردرگمی در میان فعالان این حوزه به وجود آورد و با واکنش های بسیاری از سوی فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال رو به رو شد. موضوعی که در روزهای ابتدایی روی کار آمدن پرویز خسروشاهی، رییس کل جدید بیمه مرکزی می رفت که چنان پاشنه آشیل همه داعیه بیمه مرکزی در مورد همراهی با نوآوران و بازیگران جدید اکوسیستم بیمه را بر باد دهد.

پس از رسانه‌ای شدن این موضوع به صورت صنفی از سمت فعالان اینشورتک، انجمن فین‌تک ایران در نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور، خواستار بررسی وضعیت انحصارگرایی سنهاب شد. یک هفته پس از آن، انجمن تجارت الکترونیک نیز در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی به موضوع فروش اطلاعات توسط فنحاب، بازوی اجرایی سنهاب اشاره کرد و این اقدام را مغایر با آیین‌نامه‌های شورای‌عالی بیمه دانست.

در این میان اگر واسطه‌گری پرویز خسروشاهی؛ رئیس کل جدید بیمه مرکزی نبود – که از زمان قائم‌مقامی خود ید طولایی در همراهی با جریان تازه صنعت بیمه دارد- می‌رفت که دوباره همان گونه که در رابطه با مساله سوییچ شاهد بودیم به سبب اعتراض شبکه فروش آنلاین پای مقامات بالادستی باز شود و موضوعی که باید در میان خانواده بیمه حل شود برای حل و فصل به مراجعی دیگر رود.

در این میان با کلیدواژه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تأثیر آن بر اقتصاد دیجیتال کشور، این موضوع به یکی از اولویت‌های رئیس جدید کل بیمه مرکزی تبدیل شد و در این راستا گفت‌وگوهایی با اینشورتک‌ها انجام شد تا به صورت موقت سرویس سنهاب وصل شود و در اختیار کارگزاری‌های آنلاین قرار بگیرد تا بتوانند خدمات خود را به صورت بهتر و کارآمدتر در اختیار کاربران قرار دهند با این شرط که با استقرار تیم جدید در پیکره فناوری اطلاعات بیمه مرکزی و فنحاب به عنوان بازوی یاریگر آن در امر فناوری اطلاعات موضوع ارائه خدمات یک بار برای همیشه حل و فصل شود.

راهکار تعامل است نه تقابل

طبق نظریه «کنش متقابل نمادین» کنش هر فرد همواره در نسبت مستقیم یا غیرمستقیم با محیط اجتماعی او اتفاق می‌افتد. به این معنی که هیچ کنشی در خلأ روی نمی‌دهد و همواره در ارتباط با محیط پیرامونی آن کنشگر به وقوع می‌پیوندد. به این ترتیب می‌توان گفت که کنش و واکنشی که در جامعه و بین افراد در جریان است، یا به طور مستقیم پاسخی به یک کنش مشخص است و یا پیامدی ناخواسته در این میدان اجتماعی.

بنابراین، در چنین بستری واکنش‌ها الزاماً مطابق با پیش‌بینی‌ها و مطلوبیت‌های ذهنی اشخاص روی نمی‌دهد و واقعیت‌های اجتماعی و عینی هستند که سمت‌وسوی این کنشگری‌ها را مشخص می‌کنند؛ موضوعی که می‌توان عینیت آن را در فضای نسبتاً ملتهب امروز رابطه نهاد ناظر و شبکه فروش آنلاین مشاهده کرد.

هنگامی که سازوکارهای یک تعامل سازنده و فعالیت در بستری جدید از سوی نهاد ناظر تعیین و تعریف نشده باشد به حتم وقوع چنین کنش‌ها و به تبع آن واکنش‌هایی نیز دور از انتظار نیست.

واضح است که رگولاتور وظایفی از جنس حاکمیت دارد. به همین سبب وضع چهارچوب‌ها و مرزهایی برای کنترل‌گری حداکثری را از مسئولیت‌های خود می‌بیند و طبیعی است که نهاد ناظر در جایگاه حاکمیت حاضر سعی دارد همواره نقش قدرتمند خود را حفظ کند و به‌راحتی تغییر رویکردهای جدید را نپذیرد، ولی ادامه این مسیر حاکمیت صرف نمی‌تواند چاره‌ساز صنعتی باشد که هر روز و هر لحظه در تیررس تحولات روز دنیا قرار دارد و هر لحظه در بحرانی از تعامل بین دو رگولاتوری و دسته نوآوران است.

به این سبب بازنگری در نحوه تعامل برای ارائه خدمات به همه ارکان صنعت بیمه از نیازهای روز صنعت بیمه و از مهمترین وظایفی که پرویز خسروشاهی بر عهده دارد؛ چراکه تنها راه شکستن دیوارهای بلند فاصله‌ساز، تعامل و هم‌صحبتی است؛ نه تقابل و مقاومت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *