شرکت بیمه جنرالی

چرا شرکت بیمه جنرالی پیشتاز نوآوری در اروپاست؟/ جریان نوآوری در رگ و خون سازمان

https://faraabime.com/p=1882

صنعت بیمه همگام با فناوری‌های نو، شاهد تغییراتی شدید است که هم در عرصه ظهور بازیگران جدید خود را نشان می‌دهد، هم تغییر چشم‌انداز این صنعت به واسطه تغییر انتظارات مشتری‌ها. قطعا در چنین صنعتی، رهبری بر عهده شرکت‌های نوآور خواهد بود. شرکت بیمه ایتالیایی جنرالی توانست جایزه اصلی نوآوری افما را از آن خود کند. اما سوال اصلی این است که چه ‏چیزی منجر به پیروزی جنرالی شده‌است؟

استراتژی پیروز جنرالی

دلیل اصلی موفقیت شرکت بیمه جنرالی، پروژه‌های نوآورانه فراوان این شرکت طی سال اخیر بود. در بین این پروژه‌ها می‌توان به چند مورد خاص اشاره کرد: مرکز اتوماسیون Smart، سامانه مدیریت دیجیتال Vehicle Ownership Lifecycle و استفاده از هوش مصنوعی در صدور قراردادهای بیمه که در آن از داده‌های ژئوفضایی استفاده می‌شود. البته نباید فراموش کرد که این پروژه‌ها، اتفاقی نادر و پراکنده در رزومه جنرالی نیستند، بلکه به جرئت می‌توان گفت نوآوری در دی‌اِن‌اِی این شرکت نهفته است. همان‌طور که دانیلو راپونی، مدیر گروه نوآوری جنرالی می‌گوید: «نوآوری بخشی از میراث، زمان حال و آینده شرکت بیمه جنرالی است. ما پیوسته در حال نوآوری، کشف راه‌های جدید و بازسازی خودمان بوده‌ایم تا بتوانیم طی 190 سال اخیر در رقابت باقی بمانیم.»

برای این‌که به درستی درک کنیم این پروژه‌های نوآورانه چه جایگاه رفیعی در تعیین استراتژی شرکت بیمه جنرالی دارند، کافی است بر اساس صحبت‌های راپونی نگاهی به اعداد و ارقام هزینه‏شده بیندازیم: «گروه نوآوری در استراتژی دوساله خود موظف به هزینه کردن یک میلیارد یورو در نوآوری و تحول دیجیتال است. با همین عدد می‌توان فهمید که مدیریت سازمان چه میزان اهمیتی برای نوآوری در پیش‌ رفتن به سمت آینده قائل است. صنعت بیمه به سرعت در حال تغییر است و ما هرچه می‌توانیم انجام می‌دهیم تا جنرالی را به عنوان قهرمان تغییر و تحول معرفی کنیم، نه‏فقط یک فرمان‌پذیر.»

برای اینکه نوآوری به خوبی پدید آید و به موفقیت برسد، قطعا باید بخشی از فرهنگ سازمان شود. چشم‌انداز سازمان جنرالی مبنی بر «نوآوری در همه‌جا و برای همه» به خوبی می‌تواند نوآوری را در تلاش‌های 70 هزار کارمندی نهادینه کند که در تقریبا 400 شرکت و بیش از 50 کشور دنیا فعالیت‌های روزانه خود را انجام می‌دهند. این فرهنگ در سال 2023 منتج به صدها پروژه نوآورانه شد که در آن هم از نوآوری داخلی و هم خارجی بهره برده شد. هدف از این نوآوری‌ها بهبود فرایندهای داخلی و تجربه مشتری بود.

این سازمان در سال 2022 بزرگ‌ترین برنامه هوش مصنوعی و آنالیتیکس را راه‌اندازی کرد که طی آن 3.6 میلیون مشتری در 10 کشور جهان توانستند از هاب موبایل و تحت وب این شرکت استفاده کنند و مأموران مجازی بیمه خدمات لازم را به مشتری‌ها ارائه کردند. جدای از این، مأموران بیمه با استفاده از فناوری‌های روز فرایندهای بیمه را دستخوش تغییرهایی اساسی کردند.

عنصر کلیدی استراتژی تحول دیجیتال و نوآوری جنرالی مرکز اتوماسیون Smart این سازمان است که تحول کسب‌وکار و ارتقای کارایی عملیاتی را سرعت می‌بخشد. راپونی درباره این مرکز می‌گوید: «مرکز اتوماسیون مجموعه‌ای از روش‌شناسی‌ها و فناوری‌ها است که به منظور شناسایی رفتار، محتوا و اطلاعات، و تحلیل، اولویت‌بندی و اتوماتیک کردن فرایندها استفاده می‌شود. این مرکز رویکردی نوآورانه برای تولید ارزش است که منجر به بهبودی چشمگیر در عملیات شرکت و تجربه کاربر می‌شود.»

زمانی که از راپونی پرسیدند «مصالح کلیدی برای موفقیت در نوآوری چیست؟» او در پاسخ گفت: «نوآوری بر اساس تعریف خود عرصه‌ای از آزمون‌ها و آزمایش‌های گریزناپذیر است. البته نگاه ما به نوآوری تا حدی عمل‏گرایی را در خود دارد، زیرا به نظر ما باید روی پروژه‌ها و ایده‌هایی تمرکز کرد که بیشترین معنای استراتژیک را برای شرکت دارند. مسیر پیش رو هنوز هم طولانی و مبهم است، اما ما همین حالا هم نتایج دلگرم‌کننده‌ای را دیده‌ایم.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *