معاون اول رئیس جمهور در مراسم اختتامیه نخستین دوره المپیک فناوری از پسرفت ایران در حوزه فناوری جهان گفت / از رتبه ۵۳ جهانی به رتبه ۶۴ رسیدیم!

https://faraabime.com/p=1927

محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهوری که این روزها ریاست سازمان ملی هوش مصنوعی را نیز به عهده دارد (خبری که بعد از مدتی در میانه تایید و تکذیب محو شد) در اختتامیه اولین دوره المپیک فناوری در پارک فناوری پردیس از افت رتبه کشور در حوزه فناوری گفت و آن را نگران‌کننده خطاب کرد.

به گفته معاون اول رییس جمهور باید در دولت چهاردهم از ۱۰ درصد پیشرفت اقتصاد دیجیتال به ۲۰ درصد که یکی از اهداف سند توسعه برنامه هفتم است برسیم. او در ادامه با اشاره به رتبه ایران در حوزه‌های فناوری وضعیت کشور را نگران‌کننده توصیف می‌کند و ادامه می‌دهد: «در سال ۱۴۰۳ رتبه ۶۴ را از ۱۳۳ کشور داریم. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ رتبه ۵۳ را داشتیم که این وضعیت نشان از پسرفت کشور در حوزه فناوری دارد.»

عارف بخش بزرگی از صحبت‌های خود را به فناوری هوش مصنوعی اختصاص داد. عارف درباره نقش هوش مصنوعی در کشور توضیح می‌دهد: «هوش مصنوعی یکی از اولویت‌های چهار سال آینده برنامه هفتم توسعه است که باید به آن توجه ویژه شود.»

او در ادامه می‌افزاید: «امنیت سایبری هم یک حوزه حیاتی در کشور است و خوشبختانه توانتیم اهمیت آن را به بخش دانش‌آموزی کشور نیز تعمیم دهیم.»

عارف در ادامه توجه به اسناد بالادستی کشور را در راستای پیشرفت و اعتلای کشور از واجبات امور دانست. او با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بیان کرد که این سند آینده ۵۰ سال پیشروی کشور است و عمل به محتوای آن بر عهده جوانان است.

عارف در ادامه به چشم‌انداز بیست‌ساله کشور اشاره کرد و تشریح کرد: «بر اساس این سند بنا بود تا کشور در بین کشورهای پرتلاش جنوب غرب آسیا در حوزه فناوری قرار بگیرد. اما اکنون در سال آخر مهلت این سند هستیم و نتوانستیم به این چشم‌انداز دست یابیم و فاصله معناداری با اهداف تعیین شده داریم. در نتیجه جوانان و نوآوران در راستای رسیدن به اهداف این سند کوشا باشند.»

عارف همچنین بیان می‌کند که یکی از راهبردهای دولت چهاردهم رسیدن به اهداف این سند مخصوصاً در بخش دانش‌بنیان است. او همچنین سند توسعه برنامه هفتم را نیز بر مبنای فناوری دانست و عمل به این سند را از مهم‌ترین امور کشوری معرفی کرد.

او در ادامه سخنرانی خود به موضوع هوش مصنوعی برمی‌گردد و می‌گوید: «توسعه در هوش مصنوعی نیازمند برخی زیرشاخص‌ها است. یکی از این شاخص‌ها زیرساخت مناسب و به عبارتی دسترسی به اینترنت پرسرعت و باکیفیت است. سرمایه انسانی از دیگر شاخص‌های مهم توسعه در هوش مصنوعی است. خوشبختانه در کشور از نظر سرمایه انسانی نخبه وضعیت خوبی وجود دارد اما از سویی دیگر با نخبگان در فرایند بروکراسی به‌گونه‌ای رفتار می‌شود که آن‌ها را دچار سرخوردگی می‌کند. او با بیان این مشکلات از رئیس معاونت علمی ریاست‌جمهوری به عنوان یک نهاد چابک در عمل درخواست می‌کند تا کشور را برای رسیدن به جایگاه خوبی در منطقه و داشتن سهمی از بازارهای نوآوری جهان یاری کند.

رویداد المپیک فناوری چیست؟

المپیک فناوری در شش رشته و در لیگ‌های مختلف از تاریخ ۱ تا ۷ آبان در محل پارک فناوری پردیس برگزار و طی این مراسم اختتامیه از رتبه اول تا رتبه سوم هر رشته با اهدای جوایز تقدیر شد.

رقابت‌های هوش مصنوعی شامل لیگ پردازش، لیگ متن و لیگ پردازش تصویر بود. رقابت‌های رباتیک که از پرطرف‌دارترین رقابت‌های المپیک فناوری به شمار می‌رود شامل لیگ‌های مأموریت غیرممکن دانش‌آموزی، رقابت‌های انباردار بخش دانش‌آموزی و لیگ خانه هوشمند بود.

همچنین اولین دوره المپیک فناوری با رقابت در حوزه‌های پهباد، برنامه‌نویسی، برترین رقابت‌های ربات‌های جنگجو و رقابت‌هایی در حوزه امنیت سایبری بود.

نکته قابل‌توجه در این رقابت‌ها حضور پررنگ دانش‌آموزان و جوانان زیر نوزده سال بود.

عباس فشمی، دبیر اجرایی المپیک فناوری در ابتدای مراسم اختتامیه از ایده سرآغاز این مسابقات می‌گوید: «در سال گذشته از رقابت‌های کشورهای همسایه در حوزه فناوری برای جذب نخبگان منطقه مطلع شدیم. اقداماتی که شامل ویزای فناوری نیز می‌شد. در نتیجه تصمیم گرفتیم پلتفرمی بسازیم تا رقابت‌های فناوری را گردهم آورد و مرجعیت ما را در منطقه نشان دهد.»

او همچنین کشف استعدادهای جوان در حوزه‌های مختلف فناوری‌های نوین و در ادامه ایجاد شغل برای آینده این استعدادها را دلیل دیگری برای برگزاری المپیک فناوری معرفی کرد.

فشمی در ادامه تعداد کل ثبت‌نامی‌های المپیک فناوری را ۶۳۲۰ داوطلب اعلام کرد و توضیح داد که بعد از چند مرحله انتخابی از شرکت‌کنندگان غربال شده و در نهایت به ۱۶۱۴ نفر رسیده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *