وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مجوز بیمه دی برای توزیع آنلاین دارو را با توجه به نامه کمیسیون اصل ۹۰ باطل کرد. این کمیسیون پیشتر از وزارت بهداشت خواسته بود یا اقدامات لازم برای صدور مجوز برای ارسال الکترونیکی دارو از طریق پلتفرمها را فراهم کند یا تنها مجوز صادرشده در این زمینه را باطل کند، که در نهایت با تصمیم وزارت بهداشت و ارجاع به نامه کمیسیون اصل 90 تصمیم بر باطل کردن مجوز شد نه تسهیل روند برای پلتفرمها.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اواخر آذر ماه گذشته طی نامهای به وزارت بهداشت اعلام کرده بود، اعطای مجوز انحصاری تحویل دارو در منزل به شرکت سهامی بیمه دی از حیث ثبت مجوز در درگاه ملی مجوزها، مغایر قاون تسهیل صدور مجوز کسب و کار از حیث امتناع از صدور مجوز برای دیگر کسب و کارهای متقاضی همان خدمات است لذا مجوز اعطا شده باید حداکثر ظرف یک ماه آینده لغو شود یا امکان ارائه خدمات به صورت مساوی برای همه کسب و کارهای متقاضی دارای شرایط فراهم شود.
پس از این نامه وزارت بهداشت طی نامهای به بیمه دی با استناد قرار دادن نامه کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کرد با توجه به اینکه مجوز اعطا شده به این شرکت بیمه مردادماه ۱۴۰۲ به اتمام رسیده و هر گونه فعالیت و ارائه خدمات دارورسانی در منزل منوط به ابلاغ مقررات مربوطه است مجوز فعالیت دارورسانی بیمه دیماه لغو میشود.
کمیسیون اصل ۹۰ در نامهای که آذر ماه به وزارت بهداشت ارسال کرده است از این وزارتخانه خواسته بود تا ظرف مدت ۳۰ روز کاری سازوکار فعالیت متقاضیان فعالیت در زمینه ارسال دارو به در منازل را فراهم کند اما وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بهجای مشخص کردن سازوکار ارسال دارو، مجوز صادر شده را نیز ابطال کرد.
طبق ماده ۸ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت، که دیماه ۱۴۰۰ به تصویب رسیده است وزارت بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات موظف شده بود ظرف دو ماه برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فراوردههای سلامتمحور را تصویب کند؛ اما تاکنون وزارت بهداشت اقدامی در این زمینه انجام نداده است. عمل به این وظیفه از سوی وزارت بهداشت بارها از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، هیات مقررات زدایی و کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت پیگیری شده است و در نهایت مقرر شده تا سازوکار توزیع دارو از سوی وزارت بهداشت و کمیته راهبری اقتصاد دیجیتال تدوین و ابلاغ شود.