کیش اینوکس ۲۰۲۴

اقتصاد ناامن؛ چالش اینوکس ۲۰۲۴ / آیا این روزها می‌توان از فرصت‌های سرمایه‌گذاری صحبت کرد؟

https://faraabime.com/p=2043

جزیره کیش هفته گذشته میزبان رویداد اقتصادی بزرگی بود. یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی و فرصت های سرمایه‌گذاری (کیش اینوکس ۲۰۲۴) عصرگاه روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش آغاز به کار کرد تا فرصتی باشد برای معرفی زمینه‌های سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش خصوصی سه رکن اصلی اقتصاد کشور.

کیش اینوکس ۲۰۲۴ به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای اقتصادی کشور با حمایت و مشارکت وزارتخانه ها، سازمان ها، فعالان اقتصادی بخش دولتی و خصوصی امسال برخلاف سالهای گذشته بدون حضور مقامات اقتصادی کشور افتتاح شد. در افتتاحیه بر خلاف سال گذشته نه خبری از رییس سازمان خصوصی‌سازی بود و نه نمایندگان مجلس. نه وزیر اقتصاد آمد و نه رییس بانک مرکزی و نه رییس کل بیمه مرکزی. حتی هیچ کدام از معاونین هم نیامدند. فقط حجت‌الله صیدی رییس سازمان بورس در روز افتتاحیه برای خالی نبودن عریضه صحبت کرد و حسین عبده تبریزی که این روزها پای تریبون همه افتتاحیه نمایشگاه‌های دولتی است و جور نبود مسوولان را به دوش می‌کشد.

تعامل؛ تنها کارکرد نمایشگاه اینوکس

از آنجا که اقتصاد ایران تابع رویکرد‌های سیاسی است و هر گونه تغییر در عرصه‌های جهانی و داخلی، بر شرایط کشور تأثیر می‌گذارد، به حتم آینده‌پژوهی در رابطه با روند فرصت‌ها و چالش‌های آتی در گردهمایی بزرگ کارشناسان و صاحب‌نظران می‌تواند نقطه عطف تاثیرگذاری باشد برای بهبود شرایط اقتصادی کشور.

در واقع در شرایط بحران‌زده اقتصاد کشور برگزاری نمایشگاه اینوکس کیش را باید فرصت مغتنمی دانست برای ایجاد نقطه تعامل و برخورد دو طیف دولتی و خصوصی برای شنیدن نظرات و بیان چالش‌هایی که همواره مغفول مانده‌اند و البته فرصتی برای همگرایی طیف نوآوران با پیشکسوتان صنایع.

شرکت‌های دانش‌بنیانی که صنایع مالی و بیمه را برای کاربرد فناوری‌های روز انتخاب کرده‌اند و دل به ظرفیت های بالای این صنایع بسته‌اند اما به سبب عدم ایجاد فرصت‌های تعامل همواره از مهلت ارائه طرح‌ها و ایده‌های خود جا مانده‌اند. به خصوص در صنعت بیمه کشور که بستر این تعاملات به سختی و به کندی صورت می‌گیرد مگر در فرصت نمایشگاه‌ها و همایش‌ها.

سرمایه‌گذاری در گرو حقوق بخش خصوصی

«فرصت‌های سرمایه‌گذاری با محوریت تقویت سرمایه‌گذاری در اقتصاد مولد، تسهیل توسعه و تجارت، ساماندهی سیاست‌ های پولی و مالی، توسعه مناطق آزاد و ویژه و نقش این مناطق در توسعه اقتصادی، مواجهه با ابر چالش‌های زیست ‌محیطی، تقویت شفافیت اقتصادی، تکمیل زنجیره‌های تولید ملی، امنیت سرمایه‌گذاری و رفع موانع، راهکارهای بهبود فضای کسب‌ و کار، بورس بین‌الملل و بانکداری آف شور، بررسی وضعیت رمز ارزها و تعیین جایگاه آن در اقتصاد، بازسازی و تقویت مناسبات بین‌المللی به ویژه با کشورهای منطقه، توجه بیش از پیش به اقتصاد دانش‌بنیان»

 این فهرست بلند‌بالایی است در بیان اهداف و رویکردهای نمایشگاه اینوکس کیش، اهدافی که امروز در شرایط کنونی اقتصاد کشور بیشتر به رویایی دوردست شباهت دارند تا چشم‌اندازی  اقتصادی.

در نمایشگاه اینوکس کیش ۲۰۲۴ قرار بود از فرصت‌های استفاده از قابلیت بالای شرکت های دانش بنیان صحبت شود. همان شرکت هایی که امروز به سبب خاموشی هر از چندی دگمه اینترنت در کشور یا رگولاتوری‌های سفت و سخت به فکر تعلیق یا توقف کسب و کارهای خودشان هستند.

شعار سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی زمانی معنا خواهد داشت که کمترین میزان حاشیه امنیت کسب و کاری برای کسب و کارهای نوپای بخش خصوصی فراهم آمده باشد. امروز اکوسیستم استارتاپی کشور شرایط سختی را پشت سر می‌گذارد. مسئله تحریم و مشکلات اقتصادی آن از یک سو و ناامیدی نسل جوان از شروع کسب و کارهای دانش‌بنیان و مهاجرت نیروی انسانی خبره از سوی دیگر واقعیتی است که امروز شرکت‌های کوچک و بزرگ فناوری بیمه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در این میان که شرایط اقتصادی کشور به سبب مسائل مختلف شرایطی از عدم قطعیت و ثبات را تجربه می‌کند چطور می‌توان سرمایه‌گذارانی نه از حیطه خارج کشور که از دایره سرمایه‌گذاران داخلی را تشویق به حضور در بستر کسب و کارهای مبتنی بر اقتصاد دیجیتال کرد. نبود زیرساخت های قانونی و عدم قطعیت در ثبات شرایط اجتماعی و اقتصادی و عدم شفافیت از مواردی است که پایه‌های سرمایه‌گذاری بر کسب و کارهای نوپا را لرزان می‌کند.

 در این شرایط برگزاری نمایشگاهی مانند کیش اینوکس می‌تواند فقط یک کارکرد موثر داشته باشد؛ فرصتی برای تعامل و بیان چالش‌ها و خواسته‌های بخش خصوصی و بررسی روند قانون‌گذاری‌ها و رگولاتوری‌هایی که هراز گاهی چنان عرصه را برای نوآوران تنگ می‌کنند که جز تعلیق و توقف چاره‌ای نمی‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *