سند ملی هوش مصنوعی

آیا صنعت بیمه با چالش تازه‌ای روبه‌رو خواهد شد؟ / استفاده از خودروهای بدون سرنشین و خودران در اولویت سند ملی هوش مصنوعی کشور

https://faraabime.com/p=1516

استفاده از وسایل نقلیه خودران و بدون سرنشین و سیستم حمل و نقل هوشمند تا سال ۱۴۰۷ جز اولویت‌های ملی سند هوش مصنوعی قرار گرفت.

به گزارش فرابیمه؛ اولویت‌های هوش مصنوعی، در سند ملی هوش مصنوعی که هفته گذشته توسط شورای عالی انقلاب ابلاغ شد، در جدول «اولویت‌های ملی» در ۱۰ محور اساسی در دو بخش اولویت‌های ملی «الف» و «ب» تقسیم‌بندی شده است. طبق این سند از جمله هدف‌گذاری‌هایی که هوش مصنوعی باید به آن بپردازد «استفاده از خودروهای بدون سرنشین» و « هوشمندسازی خانه‌ها» در حوزه صنایع و انرژی است.

بر اساس سند ملی هوش مصنوعی تا پنج سال آینده خودروهای بدون سرنشین در کشور باید مورد استفاده قرار بگیرد اما در حال حاضر آماری از این خودروها و نحوه کارکرد آنها وجود ندارد و تنها در اولویت‌های «الف» این جدول جای گرفته است.

اولویت‌های دیگر این سند در محور صنایع و انرژی «خانه هوشمند» است که مانند استفاده از «خودروهای بدون سرنشین» جزو  اولویت‌های اول حساب می‌شود اما درباره هوشمندسازی خانه‌ها استراتژی‌های در نظر گرفته شده با آمار و ارقام موثق در این سند قید نشده است.

ورود هوش مصنوعی به فضای مجازی برای جلوگیری از وقوع جرم

حوزه فضای مجازی و رسانه که به دلیل فیلترینگ و چالش بر سر رفع فیلترینگ حساسیت برانگیز شده است، یکی از حوزه‌های اساسی در این سند به حساب می‌آید.

اولویت استفاده از هوش مصنوعی  در فضای مجازی در اولویت اول، برای «افکارسنجی عمومی هوشمند» و «کشف محتوای مغایر با قوانین رسانه‌های عمومی اعم از متن، صوت، عکس و ویدئو» تعیین شده است. در اولویت دوم کارکرد تشخیص اخبار جعلی و جعل عمیق برای رسانه و فضای مجازی را به کار برده‌اند. همسان‌یاب‌های محتوایی برای مراقبت از حقوق مالکیت در آثار رسانه‌ای هم جزو اولویت‌های دوم حوزه فضای مجازی است.

شورای عالی انقلاب اولویت‌های دارای نشان «الف» در تمام حوزه‌های کلان مانند «آموزش و پرورش» «بهداشت و درمان» «رسانه و فضای مجازی» و شش حوزه دیگر را نیز سند ملی هوش مصنوعی بررسی کرده است. تحولی که در «زبان و ادبیات فارسی» بیان کرده‌اند به دو قسمت «مترجم هوشمند عمومی و تخصصی» و «ربات‌های گفتگوگر» تقسیم شده و گمان می‌رود برای ورود هوش مصنوعی به حوزه زبان و ادبیات فارسی استفاده از «Chat GPT»، مد نظر گرفته شده است. استفاده از هوش مصنوعی حوزه آموزش و پرورش نیز قرار است به منظور «سامانه آموزش هوشمند شخصی شده و معلم‌یار» در دسترس قرار بگیرد.

در بررسی اولویت‌های هوش مصنوعی در این سند، پیش‌بینی شده است هوش مصنوعی به محور «حکمرانی دولتی و خدمات عمومی» به منظور رعایت اخلاق اسلامی و ساده زیستی هم ورود کند. طبق این محور از سند هوش مصنوعی، قرار است با استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی از «اصراف»، «کشف تخلفات قانونی» و «حسن ظن»جلوگیری شود.

گفتنی است که بعد از ابلاغ این سند، دستگاه‌ها موظف هستند  حداکثر طی مدت شش ماه از ابلاغ سند، با همکاری دستگاه‌های مرتبط برنامه ملی کاربست هوش مصنوعی در حوزه‌های کاربردی اولویت‌دار را تهیه و به اطلاع ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برسند. همچنین حوزه‌های اولویت‌دار در بازه سه ساله توسط شورای ملی راهبردی هوش مصنوعی بررسی و اصلاح خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *