مدیریت فناوری و نوآوری

در چهاردهمین همایش بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری مطرح شد / در زمینه هوش مصنوعی ۷ سال از میانگین جهانی فاصله داریم!

https://faraabime.com/?p=2428

ایران از نظر کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در کسب و کارهای ایرانی، ۷سال از میانگین جهانی فاصله دارد و تفاوت در میزان سرمایه‌گذاری‌ها و محدودیت‌های ایران، نشان می‌دهد احتمال خطر جاماندن ابدی ایران در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد.

در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری که با شعار «نوآوری فراتر از مرزها: انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی» برگزار شد، سید کامران باقری، مدیر عامل مرکز نوآوری اسمایلینو شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه‌ هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری‌های ایران در زمینه هوش مصنوعی را در مقایسه با جهان و کشورهای منطقه را ناکافی دانست و گفت: خطر جاماندن ابدی ایران در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد.

او در این باره توضیح داد: نیاز به عملگرایی مفرط در زمینه هوش مصنوعی داریم و شرکت‌های فناوری خصوصی در خط نخست این اقدام باید حاضر باشند. حالا متخصصان هوش مصنوعی هستند که نقش سربازان را ایفا می‌کنند و نیاز به نهضت سوادآموزی هوش مصنوعی در کشور به شدت احساس می‌شود.

او ادامه داد: حالا در جهان به قدری روند توسعه هوش مصنوعی سریع شده است که قانون‌گذاران از متخصصان هوش مصنوعی می‌خواهند کمی به آنها فرصت بدهند، اما اوضاع در ایران اینگونه نیست و ما به تغییرات جدی در سیاست‌‌های کلان کشور نیاز داریم.

سید ایمان میرعمادی دانشیار گروه مدیریت و سیاست‌گذاری دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف دیگر سخنران این رویداد مدیریت فناوری و نوآوری هم در ادامه به کاهش مقالات هوش مصنوعی ایران بین سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شرایط بدی در مقایسه با کشورهای همسایه نداریم اما اگر این روند کاهشی ادامه‌ پیدا کند می‌تواند نگران کننده باشد.

او همچنین گفت: از نظر تعداد شرکت‌های هوش مصنوعی ایران در سال ۲۰۲۳ در جایگاه چهارم منطقه قرار داشت اما روند رشد شرکت‌های ایرانی در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و جهان کاهشی است.

او افزود: ایران از نظر کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در کسب و کارهای ایرانی، ۷سال از میانگین جهانی فاصله دارد و بر این اساس به کارگیری هوش مصنوعی در کسب و کارهای ایرانی در حال حاضر حدود ۱۷ درصد تخمین زده می‌شود که با میانگین جهانی فاصله فراوانی دارد.

طبق گفته میرعمادی سرمایه‌گذاری ایران در مولفه‌های کلیدی هوش مصنوعی با حدود ۱۰ میلیون دلار از تمامی کشورهای منطقه عقب‌تر بوده است. او در این باره اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی برای عربستان حدود ۲۰ میلیارد و امارت ۱.۵ میلیارد دلار تخمین‌ زده می‌شود که بر این اساس هم‌اکنون فاصله معناداری میان سرمایه‌گذاری ایران در هوش مصنوعی با کشورهای منطقه قابل مشاهده است.

او همچنین توضیح داد: از نظر ظرفیت توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی، ایران پس از ترکیه در جایگاه دوم منطقه قرار دارد و  روند مشارکت ایرانیان در توسعه پروژه‌های با کیفیت هوش مصنوعی در سال‌های اخیر صعودی بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *